Tuesday, January 01, 2013

Cara buat Like Button di Setiap Entry

Okay, 
setelah sekian lama saya tak buat tutorial.
Hari ni nak ajar awak-2 buat Button Like di setiap entry :D
Okay, 
1. Pergi ke Dashboard anda then tekan template.
2. Copy code and cari code 
<$BlogItemBody$>
3. Tekan Ctrl + C untuk copy code.
4. Tekan Ctrl + F secara serentak untuk cari.
5. Jumpa tak ? Kalau dah jumpa, baguslah.
     Contoh yang saya punya dia macam ni.

 
6. Okay, lepas tuh copy code nih lak. 
< iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<$BlogItemPermalinkURL$>" scrolling="no" frameborder="0" style="height: 62px; width: 100%" allowTransparency="true">
7.Then, dah siap.
Wait !
Nih ada sikt lagi tambahan untuk awak :)
  • Kalau nak buat button like muncul kat bawah post. Buat macam dalam gambar .
  • Kalau nak button like muncul atas post/ bawah tittle post copy code nombor 6 sebelum code <$BlogItemBody$>
Kalau dah ambil, bagi tahu taw ^^
Tak jadi pun inform lah.

0 orang nak tahu pasal chumell ^^.:

Post a Comment

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email

Followers

About me

About Me

Hello there ! Now I am in my 3rd year of Bachelor in Accountancy (Hons.), rarely update the blog for now since I have to undergone my practical training in an Audit Firm. Hope you guys can leave your footstep in the ChatBox below. Easier for me to trace and visit your blog back. Sorry for any inconvenience.

(Updated : 27/7/2018)

Love Letter

My Blog List

Total Pageviews

Copyright © //STORY OF FHCR | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com