Cara buat Like Button di Setiap Entry

Okay, 
setelah sekian lama saya tak buat tutorial.
Hari ni nak ajar awak-2 buat Button Like di setiap entry :D
Okay, 
1. Pergi ke Dashboard anda then tekan template.
2. Copy code and cari code 
<$BlogItemBody$>
3. Tekan Ctrl + C untuk copy code.
4. Tekan Ctrl + F secara serentak untuk cari.
5. Jumpa tak ? Kalau dah jumpa, baguslah.
     Contoh yang saya punya dia macam ni.

 
6. Okay, lepas tuh copy code nih lak. 
< iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<$BlogItemPermalinkURL$>" scrolling="no" frameborder="0" style="height: 62px; width: 100%" allowTransparency="true">
7.Then, dah siap.
Wait !
Nih ada sikt lagi tambahan untuk awak :)
  • Kalau nak buat button like muncul kat bawah post. Buat macam dalam gambar .
  • Kalau nak button like muncul atas post/ bawah tittle post copy code nombor 6 sebelum code <$BlogItemBody$>
Kalau dah ambil, bagi tahu taw ^^
Tak jadi pun inform lah.

No comments:

Post a Comment