Monday, February 11, 2013

Keturunan Saya -.-


Hari nih.

Malam ini.

Saya nak cerita serba sedikit tentang asal usul saya ='3

Tak nak tahu, boleh dipersilakan keluar dari halaman ini.

* Cewah, macam buku lak -,.-'

Hahaha

Okay.

Alkisah kejadian Allah, umi dan abah I disatukan..

Dan dikurniakan lima orang cahaya mata yang kacak-kacak dan comel.

* Hahaha, perasan -.-

Okay.

My parents jumpa masa di U.

Umi I cerita, masa belajar dulu, abah I yang selalu usik umi.

Kadang-2 abah sengaja ikut kawan dia yang jadi senior umi I time

senior tuh diberikan tugas untuk ajar umi I.

Sebab abah sengaja nak menyakat umi.

Awww !

Sweet gituh.

Bhahahaha =')

Then, keturunan.

Umi I nih allahyarham datuk dia orang cina.

Cina masuk Islam.

Then, maksudnya allahyarham datuk I yang sebelah umi tuh Cina Islam lah kan.

Nama pun dah unik.

BABA

Unik kan nama allahyarham datuk I.

Hahaha.

Then, my allahyarham nenek pun ada keturunan Cina jugak.

So, dijadikan cerita I nih ada darah Cina Islam lah kan?

So,

yang I peliknya keluarga I iaitu adik beradik I takde gaya orang cina pun.

Nak cakap putih gebu, langsung di reject.

Accept my first abang. 

Kulit dia agak putih berbanding kami yang lain.

So, my umi selalu cerita.

Datuk I kulit dia putih sangat-2 sampai segala urat tuh boleh nampak.

Anak orang cina katakan -.-'

I tak sempat tengok datuk I, sebab dia meninggal time I tak dilahirkan lagi.

Dia meninggal sebab kena langgar.

Al-Fatihah.

Okay.

So, I nak cakap lah kan.

I rasa macam keturunan kami pun ada keturunan India sikit kot.

Sebab my sepupu yang dekat sana pun ada ala-ala muka bollywood gituh.

Hahahaha

Okay then !

I kadang-2 tak puas hati jugak lah.

Sebab family yang dekat Melaka semua putih gebu macam cina dan ada lesung pipt.

Major kesemuanya ada lesung pipit.

Hurm.

Sedih.

Dahla putih, I jugak yang dapat genetik India.

Bhahaha.

Tapi, my umi cakap maybe I tak dapat genetik tuh dan kemungkinan besar anak I yang dapat.

Macam my abang yang dah kawen, anak dia macam cina.

Mata sepet + putih + ada lesung pipit.

Hahha

Dah lah birthday sama dengan I. 

Sweet tak I and my niece ?

Bhahahahha

09-04-95 dan 09-04-11

Auw auw *tergedik*

Hahaha.

So, conclusionnya I nih mixture lah kan.

Bahahahahah.

Okay lah, nak tidur.

Jangan lupa tinggal komen dibawah.

Kalau nak komen lah kan.

Em em em.

Okay/

- Waalaikummussalam -



2 comments:

Social Profiles

Twitter Twitter Facebook
Google Plus LinkedIn RSS Feed Email

Followers

About me

About Me

Hello there ! Now I am in my 3rd year of Bachelor in Accountancy (Hons.), rarely update the blog for now since I have to undergone my practical training in an Audit Firm. Hope you guys can leave your footstep in the ChatBox below. Easier for me to trace and visit your blog back. Sorry for any inconvenience.

(Updated : 27/7/2018)

Love Letter


💎 Macam mana nak letak URL/LINK BLOG anda di CBOX Baru !

My Blog List

Total Pageviews

Copyright © //STORY OF FHCR | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com