1 MARCH 2013


Bismillahirrahmanirrahim.

Hahaha.

Okay.

Sudah agak lama saya tak update blog kan?

Yes !

Sebab broadband buat masalah lagi dan lagi.

So,

hari ni I nak update pasal kami the girls outing.

Bila?

Sila rujuk tajuk entry ini.

Aum.

So, kami yang pergi berjumlah 9 orang.

Hanya perempuan.

No boy or man.

Hahahaha

Okay.

Start malam sebelum kami pergi,, saya tanya my dad samada 

he can send me or not.

Ergghhh !!

Dia buat muka macam tak tahu.

So, I cepat-2 hantar mesej pada my kawan yang nama YEN,

dia pergi stesen bas pukul berapa esok.

Kalau boleh saya nak tumpang pergi stesen bas bachok sama-sama dengan dia.

So, dia tanya saya boleh tak kami berdua naik bas terus di stesen bas Jelawat.

So, tanpa berlengah I terus jawab boleh je.

So, 

keesokan paginya saya pun pergi ke rumah Yen sebagaimana yang dijanjikan.

8.30 a.m.

Hari Jumaat ye !

Sampai je depan rumah Yen a.k.a kedai dia, saya tengok dia dan adik dia sibuk.

Sibuk dengan urusan jual beli. 

Sebab daddy Yen takdak di rumah waktu tuh.

So, dipendekkan cerita.

Agak lama jugak  dan agak sekejap saya berdiri tunggu Yen melayan pelanggan yang datang.

Lepas dah reda sikit, Yen dengan saya terus menuju ke stesen bas berhampiran.

OH TIDAKKKK !!

Bas dah nak bergerak.

Hahahaha,

dipendekkan cerita..

Berlari berkejaran saya dan Yen mengejar bas.

Fuhhhhh !!

Nasib baik sempat naik.

Kalau tak, CANCEL lah perjumpaan the girls.

Hahaha.

So, dipendekkan cerita.

Kami pun sampai ke Kota Bharu a.k.a KBMall..

Huh !!

So, enjoy the pictures.

Ini masa berjalan tanpa hala tujuan. Hahaha




Then pergi makan KFC after 1 hour berjalan tanpa hala tuju. 

Hahaha











Then bersiap ke tempat BOWLING.

hahaha, okay.

Lawak weh.

Longkang tempat aku -,.-'

So, bergambar je laaa.
Fedup dengan longkang. Hahaha















 

































Okay done with Bowling.

Lepas tuh kami bernekad untuk berpecah kepada beberapa kumpulan.

Sebab saya nak pergi carikan hadiah untuk both birthday girls.

Wani dan Fadlina.

Em em em.

Dah siap beli belah, kami berkumpul balik.

Sementara menunggu kumpulan lai datang, sempat lagi Bazilah belanja Secret Recipe.

Hahaha

Walaupun hanya sepotong kek, bayangkan 9 orang kongsi.

Wah, memang sangat bermakna.

Aum aum aum.

Hahaha, sampai kakak dekat kaunter tuh perli " Ramai kawan"

Yela.. bayangkan kami 9 orang cuma makan SEPOTONG kek.

Hahahahaha

Okay.

Gambar kat bawah gambar on our to bus station dekat dalam bandar.

Perghhhh..

Penat weh jalan jauh.

* Saya takdak dalam gambar because saya juru gambar *

Hahaha




Okay.

Dah sampai dekat stesen bas.

Kami pun berpisah.

Saya dan Yen naik bas ke Jelawat.

Mereka naik bas ke Bachok.

So, dalam bas, kami sempat snap gambar. Hahaha


* Gambar tiket bas saya dan Yen *



Gambar pemandangan menuju pulang -,.-'


Nampak tak kepenatan kami?

Yes, muka I yang paling menonjol kepenatan disitu.

Fuhhhh...

Okay. 

Dalam perjalanan tuh, saya pun call my mom.

Oh tidakkk !!

Abah tak boleh ambik I dekat stesen bas.

Kena jalan kaki laaa jawabnya.

So, jalan kaki pulak.

Penat weh !!



* Gambar menuju ke rumah ku -.,-'



Dan akhirnya, I am home.

Home alone again and again.

Hahaha.

So, dalam 1 jam kemudian my parents arrived.

So.

Tamat sampai situh.

Tidur pun sampai tak ingat dunia.

Hahahaha

Okay.

- Waalaikummussalam -