Le Note :)




Bismillahirrahmanirrahim.

Rasa kekok lah bila jarang bukak blog ni -.-'
So, cerita apa yang nak dikongsikan hari ini? Cehh *ayat skema* So, hari ni saya nak kongsikan sedikit coretan dan hasil tulisan kami-kami yang pernah bergelar budak sekolah suatu tahun dahulu. Haha, semua hasil karya dan coretan ini telah ditulis dan diconteng di dalam buku nota kecilku. Nak tengok macam mana rupa buku tuh? Tengok bawah ye. Seperti yang anda nampak, terserlahlah keburukan tulisan ku disitu -.-'



* Ini buruk sebab doa ini selalu hilang then, disebabkan takdak mood salin tanpa ada semangat -.-


Okay. So, apa isi kandungan buku kecil ini? Haha, before kita pergi lagi jauh. Buku ini saya beli di Berjaya Mega Mall, Kuantan. Macam mana saya pergi ke sana? Cehhh *ayat skema lagi sekali* Hahaha, actually. Saya boleh menjejakkan kaki ke sana sebab, ada satu kali tuh. Well, macam biasa. Kami ( Saya, G, dan Aini) bertolak dari Kelantan awal sehari untuk balik ke hostel ( InSTAR ) So, alang-2 satu hari tuh, Aini, tiba-tiba ajak kami pergi mall tuh. Sebenarnya saya taknak pergi sebab saya cuma pakai baju batik je masa naik bas tuh. Tambahan saya tak bawak baju untuk keluar pun. Sebab masa balik ke rumah cuti tuh pun, saya just bawa baju tidur je untuk di bawa balik basuh ke rumah + baju batik yang dipakai masa dalam perjalanan. So, apa yang terjadi?


Hahaha, akibat pujuk rayu G dan Aini. Saya merelakan diri yang hina ini untuk menebalkan muka memakai baju tidur yang saya pakai di hostel. Nasib baiklah bukan pijama. Cuma baju t-shirt pink colour berlengan panjang + seluar yang bergaya jugaklaa. Hahahha.. Cehh.. Berlagak -.-'  So, tengah bersiap dekat toilet di Terminal Makmur, Kuantan, tudung lak takde. Takkan nak pakai tudung sekolah kot? So, G pun dermakanlah tudung toilet dia. Tudung ariani tuh. Hurm.. So, inilah akibat menjadi budak skema ye. Hahaha, dengan menaiki teksi kami pun berjaya tiba ke Berjaya Mega Mall tuh. Awal kami sampai. Haha, skodeng orang dating laaa, skodeng tukang sapu laaa, tawaf satu mega mall tuh hah. Ish ish. Kenangan manis yang tak dapat dilupakan :)

So, sampai situh untuk cerita bagaimana buku nota kecil ini dibeli. Hurm, antara isi kandungan yang ada dalam tuh ialah keputusan Trial SBP kami ( Saya, Syeril, Farah 'Aini & Natasha ) yang ditambah lagi dengan contengan kami. Jom tengok gambar :)



* Ini nota time cikgu tengah membebel dekat depan masa raqal -.-'



* Ceh, ayat-ayat cinta yang sewel. Bajet je lebih -.-'



* Buat essay pun boleh bila dah luah semua dalam buku nih -.-'



* Orang beli sticky note buat nota. Saya buat menda dok tahu laaa -.-



* Ini jadual kelas +  nama cikgu subjek meh. 
Aum, tuan nik is the best additional mathematics teacher ever after ^^



* Ini result trial saya, syeril, farah 'aini dan natasha :)
Di kaburkan sebab result kami tak gempak -.-



* Thanks to Farah 'Aini for this art -.-



* Thanks for syeril kerana sudi menconteng -.-



* Ini permulaan of the buku nota saya or lebih tepat kami maybe :)
Abaikan tulisan itu dan English yang terabur as I just got B+ in SPM -.-



* Target nak dapat straight A+ tapi, dapat selok-belok je. Hahaha



* Ini luahan hati syeril yang merapu ape entah -.-



* Ini dari budak omey awin yang dapat batch marking kat sekolah kami dari Pontian Jaya ;)



* Cehh,, ini semua hasil kraf tulisan mek syeril -.-



* This is our second trial result yang telah dikaburkan.



* Ini lah kan, si syeril dia meroyan + sewel :O



* Ini lagi satu hasil coretan comel si syeril -.-



* Ini hasil karya Farah 'Aini. Cehhh. Tetiba ada bendera Jepun -.-



* Dan ini, hasil sticky note aku yang telah menjadi tempat aku meluahkan perasaan pada ex. Kononnya lah kan dia setia. Hampeh, balik je Kelantan, dapat tahu dah ada awek lain. Jeng punya lelaki -.-


So, dengan segala hormatnya, saya meminta maaf dari hujung rambut ke hujung kaki sebab entry ini agak panjang dan tiada motif. Hahahahaha. Okay. Sampai di sini sahajalah saya membebel sana sini. Dan, maafkan saya wahai pemilik kepada nama-nama yang telah termasuk di dalam entry ini. Semoga berjumpa lagi ! Cehh, entry yang agak skema dari saya ='3


- Waalaikummussalam -


Salah Saya Ke?

" Cinta datang tidak diundang. Namun hadirmu penuh pesan. Kini cintamu datang, dan aku tak berdaya melawan. Kau telah memenangi hatiku. Setelah rindu menerjah berulang-ulang. "

Oh tidak...

Satu lagi coretan saya pasal cinta. Huh ! Memang agak pening bila bermain dengan perasaan. Ya. Saya mengaku. Saya sukakan seseorang. WHAT A BIG SURPRISE is, dia bukan orang pertama yang saya pernah suka. Yela kan. Hati perempuan ni cepat sangat tersentuh when someone care about her. Dan saya admitted, saya jatuh suka buat yang kesekian kali. But yang ni lain sikit. You want to know why?
OHHHHH !

Ofcourse because sekarang saya pun buntu dengan perasaan saya. Suka ke saya pada dia? Cemburu ke saya tengok dia mesra dengan orang lain? Oh tidak ! Itulah apa yang saya rasa. But saya takut. Takut nak mengaku yang saya suka dia. Yeah. Macam orang selalu cakap, setiap pertemuan ada perpisahan. Yess !! But why mesti ada perpisahan? Errrr.. So merapu lah fikiran saya ni -.-'
MAAF !

Okay lah. Macam ni lah kan. Saya rasa jelly when "he" told me about someone. Yeah yang pasti I tak kenal lah kan. Em em. Tapi, saya fikir juga kenapa saya nak jelly dengan diorang padahal "he" pun bukan someone special to me as "he" also not my boyfie or tambahan bukan jugak my crush. Hurm.. Cinta kah ini? Err. Tak kot. Huh ! Mainan syaitan agaknya. Saja nak merumitkan perasaan. 
SAYA TAKUT !

Yang sebenar-benarnya, saya jadi agak gila di sini sebab saya takut. Takut untuk mengaku yang saya suka "he". Saya takut untuk terus berharap pada seseorang. Yang paling penting saya takut untuk berharap pada "he" sebab "he" pernah told me that "he" still berharap pada ex dia. Errr.. Kadang-kadang, saya rasa bersalah jugak sebab tersuka "he" when he told me that. Salah saya ke? Huh ! Rasa teraniaya bila dihimpit perasaan suka ni. Oh dilema wanita -.-'
PENGHARAPAN yang MENYAKITKAN =,.='

And one more thing is, cara "he" layan saya. Macam dia suka saya [ayat mintok kaki] Tapi, serius nih. Dia macam bagi harapan jugaklah yang dia suka saya. Hahahahaha, okay. Rasa macam over bajet lah pulak. Maaf ! Okay, back to story. Errr. Sungguh dilema wanita. Apa pendapat anda? Oh tolonglah. Apakah perasaanmu sama sepertiku wahai ultraman? Kalau kau cintaku, jujurlah padaku. Hahaha, kidnap ayat jap. Sorry :)


SO !!

So, apa cerita? Dia suka saya jugak ke? Em em em. Entahlah. Biarlah waktu menentukan. Bukan saya taknak berterus terang pada dia tentang perasaan saya. Cuma saya tak ready. Tak ready untuk di reject. Tak ready untuk membazirkan air mata. Oh tidak. Semoga Allah memudahkan perasaan ini. Andai dua-dua suka. Wahhhhh ! Alhamdulillah. Kalau bertepuk sebelah tangan, redha je lah. Sebab kita hanya merancang, Dia yang menentukan. Em em em.


AWAK !!

Err, awak. Kalaulah awak terbaca entry ni kan. Saya nak lah tanya awak :
1. Awak ada perasaan tak pada saya. Maksud saya, perasaan lebih dari kawan. Ada ke? Mesti takdak kan.
2. Agak-agak, awak tahu tak saya suka awak? *Poyo punya soalan -.-
3. Awak sedar tak yang selama ni saya suka awak? * Jawab please.
4. Awak suka saya tak? * hahahaha, bagi penampor je soalan macam ni ='(
PENUTUP -.-

So, apa yang awak-awak rasa? Agak-agak, dia suka saya tak? -.-
- Waalaikummussalam-

Normal but Very Unpredictable -.-

OH MY ALLAH !
Kenapa perasaan ini patut hadir ?
Err..
Sukakah saya pada dia?
Suka ke??
Entahlaaa..
Walau macam mana sekalipun, perasaan ini harus dibuang.
Yupp !!
No love before nikah.
Hurm.
Mampukah saya bertahan?
Errrr..
Jelly itu hadir bila tengok dia mesra dengan orang lain.
Hahahaha.
Saya dah gila agaknya.
Errrrr..
Seriously bila fikir pasal ni rasa nak gelak. Tapi itulah hakikat. 
Apa-apa pun, saya patut singkirkan semua perasaan yang mula hadir ini sebelum terlambat.
Yeahh !!
I've to !
Kalau tak, ramai hati yang akan terluka.
Biarlah saya simpan je dulu.
Kalau ada jodoh tak ke mana.
Hahahaha
Oh awak, kalau lah awak tahu saya suka awak apa reaksi awak?
Mesti takdak reaksi apa-apa pun kan.
Saya je yang rasa macam tuh, padahal awak sebaliknya.
Oh ex, walaupun sometimes kau ada masuk dalam ingatan aku, but i just don't feel nothings.
But why?
Sebab awak dah takdak dalam hati saya.
Apa yang saya rasa cuma kosong.
Huh !
Sometimes I feel so sad juga bila dah tahu yang hati U dah berpunya.
Tapi, nak buat macam mana. 
I'm really sorry.
So, semuanya just a blank paper without dakwat yang hanya mampu gambarkan hati saya sekarang.
So sad when we fell in love with someone who dooesn't love us.
- Waalaikummussalam -

Finally I Update Blog :)

Huh !
Sudah sekian lama tak update blog.
Sebab sebab,,
broadband buat masalah.
Fuhh !
Petang tadi, abah beli broadband baru.
Aum
Try guna Umobile lak.
Hari tuh broadband Celcom.
Em em.
So, takdak story best pun sebenarnya.
Oh okay !!
RESULT SPM.
Sad life.
Boleh sikit je meh.
Target straight.
Tapi, belok-belok laaa -,.-'
2 A+ je
You agak ape??
Ofcourse laa Mathematics and Additional Mathematics.
Huh !
Yang lain A je meh.
Dan tak sangka meh, dapat A sejarah.
Target bajet susah je jawab hari tuh.
Maybe gradding turun kot.
Em em em.
Apa-apa pun.
Alhamdulillah.
Walaupun rasa cemburu dengan kawan-2 yang dapat straight dan cemerlang dari I,
nak buat macam mana, rezeki I tuh je.
Hurm.
So, dipendekkan cerita abang saya pun dah selamat akad nikah pada 25.3.13
Alhamdulillah semua berjalan lancar.
So, time to skodeng gambar nikah yang adik kakak ipar ambik.
Sebelum tuh, tadi saya jumpa gambar passport time darjah 6 dan form 1.
Makin lama makin tembam maaa..

Hahaha, so sebelum tuh jugak.

Macam mana rupa blog baru saya?

Hahaha

Fuhh..

Penat edit taw !!

Hahahahahaha
Okay laa, bai ~
Hahaha
- Waalaikummussalam -